Verwarm de oven voor op 200 ºCMakreel in tomatensausPel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de tomaten en pureer ze in een kom met de staafmixer. Ris en hak de tijm. Voeg de tomatenpulp, tijm een beetje zout en versgemalen peper toe aan de uien en laat circa 15 minuten op hoog vuur koken. Roer regelmatig met een garde. Roer de maïzena aan met een beetje water, voeg toe aan de saus en laat indikken. Leg de makreelfilets in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Gaar de makreelfilets circa 10 minuten in de oven. Pluk en hak de peterselie fijn. BieslookrijstKook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat de rijst met de deksel op de pan circa 10 minuten staan. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de boter door de rijst. ServerenVerdeel de rijst over borden en leg er een makreelfilet op. Schep de tomatensaus erover en garneer met de peterselie.
Makreel in tomatensaus en bieslookrijst is een recept van 24Kitchen