Provençaalse VisstoofPel en snijd de uien in grove stukken. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de Provençaalse kruiden circa 2 minuten. Voeg de venkel, bleekselderij, haricots verts en de prei toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erop en breng het geheel aan de kook. Kook circa 5 minuten met de deksel op de pan. Snijd de kabeljauw en de zalm in grove stukken. Halveer de olijven. Voeg de kabeljauw, zalm, mosselen en de olijven toe en kook circa 5 minuten mee tot de mosselen open staan en de vis gaar is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. ServerenSnijd het stokbrood in plakken. Verdeel de Provençaalse visstoof over borden en serveer het brood ernaast.