Marokkaans brood Roer de gist door de lauwwarme melk. Meng de bloem, volkorenbloem, zout en de suiker met elkaar. Meng het bloemmengsel met de melk, voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een mooi deeg. Kneed het deeg circa 15 minuten goed door. Verdeel het deeg in 4 stukken en bol ze op. Leg de deegbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je vinger in het midden van de deegbol een kuiltje. Laat de deegbol circa 45 minuten rijzen op een warme plek met een vochtige doek eroverheen. Het deeg is goed zodra je er met je vinger in druk en het kuiltje blijft zitten. Verwarm de oven voor op 200-220 ºC. Kwast de bolletje in met een beetje water en bestrooi de bollen met de polenta, anijszaad en sesamzaadjes. Bak de broodjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Eieren in olijfolie Verhit de helft van de olie op laag vuur en stol hierin de eieren. Breng op smaak met de peper en komijn en laat circa 4 minuten stollen. De eieren mogen niet spetteren. Zodra het eiwit gestold is voeg dan de andere helft van de olijfolie toe en verwarm kort mee. Citroenboter Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de schil van de ingelegde citroen fijn. Pluk en snijd de blaadjes munt fijn. Meng alle ingrediënten voor de citroenboter met elkaar. Serveren Leg de gestolde eieren in olijfolie op een mooi bord. Serveer met de broodjes, citroenboter en de gemarineerde olijven.
Mounirs perfecte ontbijt is een recept van 24Kitchen