Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zoet-zuurstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en halveer de aardappels. Schil en snijd de knolselderij in stukken. Kook de aardappels en de knolselderij in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Voeg de zuurkool, boter en melk toe en pureer de aardappels en knolselderij met een pureestamper. Verwarm het geheel circa 3 minuten tot de stamppot warm is. Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. RibkarbonadeSmeer de karbonades in met de mosterd en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de karbonades om en om in circa 6 minuten gaar. Haal de karbonades uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Voeg het water, bouillonblokje en een klontje boter toe aan de pan en laat het circa 2 minuten goed doorkoken tot een jus. Gekaramelliseerde appelVerwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Verwarm een koekenpan, voeg de honing toe en laat deze goudbruin kleuren. Voeg de appels toe en bak om en om circa 2 minuten. Breng de appels op smaak met een beetje zout.   ServerenVerdeel de zoet-zuurstamppot en de gekaramelliseerde appels over de borden. Serveer met de ribkarbonades.

Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterd ribkarbonade
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy ribkarbonade met mangochutney
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept