Oreo creamcake

1
1 uur-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ananaslaag Snijd de ananas in kleine blokjes. Karamelliseer de suiker in een pannetje op laag vuur, voeg de ananas toe en laat circa 4 minuten karamelliseren. Breng de slagroom aan de kook en schenk de slagroom bij de ananas. Laat de ananas-laag afkoelen. Oreo-bodem Maal de Oreokoekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng door de kruimels. Vet de taartschaal in en druk de kruimels tegen de bodem en de zijkant van de taartvorm. Laat de bodem minstens 30 minuten in de koelkast opstijven. Verdeel de ananas-laag over de Oreo-bodem. Crunchy chocoladevulling Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Houd een kwart van de geklopte slagroom apart. Meng de gesmolten chocolade door de rest van de geklopte slagroom. Hak voor de crunchy chocoladevulling de Oreo-koekjes en meng ze door de chocoladeslagroom. Verdeel de crunchy chocoladevulling over de Oreo-bodem. Strijk de crunchy chocoladevulling glad en verdeel de apart gehouden slagroom erover. Topping Breek de Oreo-koekjes doormidden, steek ze in de slagroom en bestuif met poedersuiker. Tip: de Oreo creamcake is heerlijk om direct te eten, maar je kunt de taart ook van tevoren maken en laten opstijven in de koelkast.

Oreo creamcake is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Winterse koffie (advertorial)
20 min
Bekijk recept
Kokos-chocotaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde chocoladecheesecake
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Cookie dough-cupcakes met Oreo-bodem en gezouten karamel
25 min Gebak
Bekijk recept