Vijgenclafoutis met amandelen

1
2 uur-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de bloem en het amandelschaafsel tot poeder. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de melk, rietsuiker, het bloemmengsel en de eieren. Vet de ovenschaal in met boter. Snijd de vijgen in partjes. Leg ze rondom in de ovenschaal, pluk de druiven en leg ze in het midden. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Bak de clafoutis in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Bestrooi na 30 minuten bakken met amandelschaafsel. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. Vanille-crème fraîche Roer de crème fraîche glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de clafoutis warm of lauw met de vanille crème fraîche.

Vijgenclafoutis met amandelen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept