PastaKook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Italiaanse mosselenWas de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de ‘baard’ aan de buitenkant van de schelp. Giet de mosselen af. Snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een diepe pan (mosselpan) en fruit de ui, knoflook en de ansjovisfilets circa 2 minuten.Voeg de mosselen toe.Schenk de witte wijn en de passata erbij en voeg de tomatenblokjes en de doperwten toe.Breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook. Schud na circa 4 minuten om. Breng weer aan de kook en schud ze nogmaals om. Als alle mosselen open staan zijn ze gaar. Zet het vuur uit. Pluk de basilicum. Roer drie kwart van de basilicum door de mosselen.Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. ServerenHalveer de citroen. Verdeel de pasta en de Italiaanse mosselen over borden. Rasp de Parmezaanse kaas boven de borden. Knijp de citroen uit boven de borden en garneer met de resterende basilicum.
Italiaanse mosselen met tagliatelle is een recept van 24Kitchen