Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit een scheut olie in een braadpan. Bestrooi de rosbief met zout en versgemalen peper en bak de rosbief rondom bruin. Steek een kernthermometer in de rosbief en gaar het vlees in de oven tot de kerntemperatuur 48 °C is. Dit duurt 30-40 minuten. Haal het vlees uit de oven en uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Verhit een scheut olie in een pan. Snijd voor de croutons het brood in blokjes en bak in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Pel en snijd de knoflook fijn. Roer de helft van de knoflook door het brood en bak circa 2 minuten mee. Snijd voor de wasabimayonaise de ansjovisfilets heel fijn en meng ze met de resterende knoflook, eidooier, azijn, wasabi en versgemalen peper. Roer met een garde druppelsgewijs de olie erdoor. Pluk de Romeinse sla en meng de wasabimayonaise en de croutons erdoor. Snijd De rosbief in dunne plakken. Verdeel de salade over borden en schik de rosbief ertussen. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Rosbiefsalade met Iers rundvlees is een recept van 24Kitchen