Zalm Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de aardappels met een kaasschaaf in dunne plakken. Pluk de peterselie en pureer samen met de knoflook en olijfolie extra vierge in een kom tot een peterselie-olie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bestrooi de zalm met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de aardappelplakken in vier rijen dakpansgewijs naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. De rijtjes met aardappelplakken moeten ongeveer de grootte van de vis zijn. Druppel wat peterselie-olie op de aardappels. Leg de zalm op de aardappels. Druppel wat peterselie-olie op de zalm. Leg de rest van de aardappels dakpansgewijs op de zalm. Verwarm de zalm circa 20 minuten in de oven. Doperwtenpuree Breng een pan water met zout aan de kook en kook hierin de doperwten in circa 4 minuten gaar. Giet de doperwten af en meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Rasp de schil van de citroen en bewaar deze voor garnering. Halveer de citroen en knijp het sap van een halve citroen uit boven de doperwten. Snijd de andere helft in partjes. Pureer de erwtjes met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en de resterende peterselie-olie. Serveren Verdeel de doperwtenpuree over de borden. Leg de zalm erbovenop. Besprenkel met citroensap.
Zalm in een aardappelkorst met doperwtenpuree is een recept van 24Kitchen