Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze indien eventueel in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Snijd de radijsjes in vieren. Snijd of scheur de gerookte zalm in dunne reepjes. Pluk en snijd de dille fijn. Pel en snipper de ui. Meng in een grote kom de dille, rasp en het sap van de citroen, de bruine basterdsuiker, grove mosterd en de ui. Schenk in een dun straaltje al roerend met een garde de olie erdoor. Roer de halvanaise erdoor. Snijd of knip de tuinkers los. Meng de aardappels, broccoli, radijs, doperwten, zalm en tuinkers door de dressing. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Thema: passie voor piepers
Frisse aardappel-zalmsalade is een recept van 24Kitchen