Rozensiroop Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en bewaar een mespuntje vanillemerg voor later. Verwarm het overige vanillemerg met de rozensiroop, dessertwijn, steranijs, takjes dragon en de rasp van de sinaasappel en laat dit circa 10 minuten trekken (Tip: laat eventueel wat onbespoten rozenblaadjes meetrekken). Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en voeg de gelatine toe aan de siroop en laat oplossen. Zeef de siroop. Zet het vocht op ijswater, blijf regelmatig roeren. Vulling Bekleed het cakeblik met slagersfolie. Maak de aardbeien schoon. Snijd partjes van de nectarines. Schil de peer en mango en snijd ze in gelijke delen. Verdeel de helft van het fruit over het cakeblik en schenk de rozensiroop erop. Vul het cakeblik tot een halve centimeter onder de rand met de rest van het fruit en schenk de rest van het vocht erop tot aan de rand. Laat dit circa 6 uur opstijven in de koelkast. Dragon-crème fraîche Klop de crème fraîche met de bewaarde vanille stijf. Pluk en snijd de dragon fijn en meng door de crème fraîche. Serveren Pluk en snijd de munt in flinterdunne reepjes. Haal de rozen-fruitaspic uit de vorm en snijd er met een warm mes een plak af. Leg de plak in het midden van het bord. Verdeel de crème fraîche en de gesneden munt eromheen.
Rozen-fruitaspic met dragon-crème fraîche is een recept van 24Kitchen