Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien, knoflook en kip tot deze lichtgekleurd is. Pluk en hak de helft van de peterselie en koriander. Voeg, zodra de kip lichtgekleurd is, de gemberpoeder, saffraan en de helft van de gehakte kruiden toe aan de pan en bak dit circa 3 minuten mee. Schenk water bij de kip totdat deze net niet onder staat. Kook de kip met de deksel op de pan in circa 30 gaar. Kook de eieren circa 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Verhit een klein scheutje olie in de pan en bak de amandelen in circa 2 minuten goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de kip in met een beetje warme olie. Laat de kip circa 8 minuten garen in de oven. Kook de saus tot de helft in op laag vuur. Snijd de schil van de ingelegde citroen zo dun mogelijk af en snijd in reepjes. Pluk en hak de resterende peterselie en koriander. Voeg de kruiden met de gemarineerde olijven, gesneden citroenschil en gekookte eieren toe aan de saus en warm nog kort door. Serveren Leg de kip in het midden van een mooie schaal, schenk de saus over de kip en bestrooi met de geroosterde amandelen. TIP: serveer de kip eventueel met groente.
Kip met olijven en ingelegde citroen is een recept van 24Kitchen