Kipstoofpotje uit Curaçao

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kipstoofpotje uit CuraçaoOntdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Dep de kip, indien nodig, droog met keukenpapier. Bestrooi de kip met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kip om en om in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de ui, knoflook en de sperziebonen toe en bak circa 4 minuten. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan. Schenk de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook. Pel en snijd de bananen in dunne plakjes. Voeg de bananen en de krieltjes toe en laat het geheel circa 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de koriander grof. Roer de helft van de koriander (bewaar de rest voor garnering) erdoor en zet het vuur uit. Verdeel het mengsel over een met olie ingevette ovenschaal. Strooi de kaas erover en dek de ovenschaal af met het bladerdeeg. Kluts het ei in een kom. Besmeer de bovenkant met het ei en bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Kipstoofpotje uit Curaçao is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Funchi ovenschotel uit Curaçao (Ovenschotel van maïsmeel en gehakt)
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Pastechi uit Curaçao gebakken in olie
2 uur-
Bekijk recept
Curacao cocktail
3 min
Bekijk recept

Kipstoofpotje met prei en spek
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpotje met foelie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frans stoofpotje met kipsaucijzen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpotje
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept