Sesampaksoi met heilbotfilet

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snelle pofaardappels Boen de aardappels schoon, leg ze in een kom en leg er een bord op. Pof de aardappels circa 8 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Snijd de bieslook fijn en meng met de crème fraîche.  Heilbotfilet Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier en wentel door de bloem. Verhit olie in een koekenpan en bak de heilbotfilets op middelhoog vuur om en om in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de boter toe en bak de vis nog een minuut.  Halveer de citroen en knijp het sap boven de vis uit. Zet het vuur uit en laat enkele minuten rustig doorgaren, eventueel met een deksel op de pan. Sesampaksoi Verwijder het uiteinde van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi in grove stukken en het blad in fijne repen. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Voeg de paksoistelen en de cherrytomaten toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de gesneden bladeren samen met het sesamzaad en sesamolie toe en laat nog circa 2 minuten doorbakken op laag vuur. Serveren Verdeel de vis over borden. Snijd de aardappels half door en schep er een eetlepel bieslook-crème fraîche op. Verdeel de gepofte aardappels over borden. Schep de paksoi op de borden en verdeel het vocht uit de pan erover.

Sesampaksoi met heilbotfilet is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot
30 min-
Bekijk recept
Gebakken heilbotfilet met haricots verts-salade
30 min-
Bekijk recept
Heilbot caprese-style
22 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept