Paprikagelei Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de gepofte paprika grof. Pureer de knoflook met de geroosterde paprika, tomatensap en de wijnazijn in een blender fijn. Schenk in een pan en breng aan de kook. Los hierin de agar agar op en laat circa 1 minuut doorkoken. Bekleed een bakplaat met plasticfolie en schenk het paprikamengsel hierop uit. Laat circa 30 minuten afkoelen in de koelkast. Komkommerlinten Kneus voor de zoetzuur de korianderkorrels en kook ze samen met de azijn, water, suiker en laurier tot de suiker is opgelost. Schil de komkommer met een dunschiller. Schil daarna lange linten van de komkommer tot aan de zaadlijst. Meng de komkommerlinten met het zoetzuur. Makreelsalade Maak de makreel schoon en verwijder alle graten. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin. Pluk en hak de dragon fijn. Meng de pijnboompitten en de dragon door de makreel en breng op smaak met de rasp van de sinaasappel, olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Pluk de gele harten van de sla en leg ze in ijswater. Serveren Haal de paprikageiei uit de koeling, steek deze uit en leg vervolgens op een bord. Bekleed dit met de sla, komkommerlinten en de makreelsalade
Salade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Rood fruit met chocoladecrumble, sorbet van witte chocolade en paprikagelei