Bierkip Breng een pan met de kippenbouillon aan de kook en kook hierin de kippenpoten circa 4 minuten. Haal de kippenpoten uit de pan en dep ze droog. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in ringen. Schil en snijd de wortel in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook, gember en lente-ui circa 1 minuut. Voeg de kippenpoten, sambal badjak en de wortel toe en bak circa 2 minuten mee. Blus af met het bier, de rijstwijn, de lichte en de donkere sojasaus en laat circa 25 minuten op laag vuur gaarkoken. Voeg indien nodig meer bouillon toe. Gebakken rijst met groene asperges Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en stoom de rijst droog. Pel en hak de knoflook. Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 centimeter. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit een scheut olie in een wok en bak de knoflook, shiitakes en de asperges circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 5 minuten krokant. Serveren Serveer de rijst bij de bierkip.