Bereiding
Kerrie-yoghurtdressing Verhit de olijfolie in een kleine steelpan en fruit de kerriepoeder circa 1 minuut op laag vuur. Laat de kerrie-olie afkoelen. Meng de mayonaise, yoghurt, azijn en kerrie-olie met elkaar. Rijstsalade Snijd de bosui in ringen en laat 5 minuten in koud water staan zodat het knapperig wordt. Schil en snijd de bospeentjes in schuine plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de komkommer in stukjes. Meng de kerriedressing en de gesneden groente door de rijst. Variatietip Met een rijstsalade kun je eindeloos variëren met wat je nog vers in huis of in de voorraadkast hebt, denk aan: paprika, spitskool, koolrabi, peterselie, bieslook, koriander, kidneybonen, maïs, kappertjes, ansjovis, koude kip, tonijn in blik, ananas, mango, gedroogde abrikoos. Serveertip Verdeel de veldsla over borden en schep de rijstsalade erop. Je kunt de rijstsalade eten als maaltijdsalade, bijvoorbeeld opgerold in een tortilla wrap of serveren in taco’s.