KrieltjesVerwarm de oven voor op 220 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de krieltjes met een vork en besprenkel de krieltjes royaal met olie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de peterselie fijn. Meng in een grote kom de knoflook, peterselie, rasp van de citroen en twee derdevan de Parmezaanse kaas. Roer de krieltjes erdoor. BiefstukBestrooi de biefstukken met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstukken uit de pan en laat op een bord, afgedekt met aluminiumfolie, circa 5 minuten rusten.
Geplette Gremolata krieltjes met biefstuk is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing