VenkelsaladeHalveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de dille fijn. Halveer de citroen. Meng de venkel met de helft van de bosui, helft van de tomaten, helft van de dille, honing, sap van een halve citroen en een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gewokte mosselenWas de mosselen in een ruime bak met stromend water. Controleer of de mosselen allemaal goed gesloten en heel zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak het anijszaad met de resterende bosui circa 1 minuut. Voeg de mosselen, knoflook en de resterende tomaten toe en roerbak circa 5 minuten, tot alle mosselen openstaan. Breng de mosselen op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. DillesausjeMeng de yoghurt met de mayonaise, resterende dille en het sap van een halve citroen. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. StokbroodSnijd het stokbrood in plakken. ServerenVerdeel de mosselen en de salade over de borden. Serveer met het dillesausje en wat plakken brood.
Gewokte mosselen met venkelsalade is een recept van 24Kitchen