Spoel de mosselen af en tik de schelp tegen bijvoorbeeld de rand van de wasbak. Even wachten en na enkele tellen zie je dat de schelp sluit. Doet de schelp dit niet gooi hem dan weg. Overigens kun je mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is het beste meteen weggooien. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Halveer en was de prei en snijd de prei in halve ringen. Verhit een klontje boter in een mosselpan, voeg de groente toe en bak kort aan. Voeg de mosselen toe en bak kort mee. Blus af met witte wijn en kook circa 3 minuten met de deksel op de pan tot de schelpen open staan. Schud de pan tussendoor een paar keer om. Laat de mosselen een klein beetje afkoelen. Verwijder de bovenkant van de schelp. Verdeel het zeezout in een ovenschaal en zet de mosselen in de schelp erin. Champagnesabayon Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Klop de eidooiers met de champagne, een beetje zout en versgemalen peper au bain-marie schuimig en gaar. Meng de gesmolten boter erdoor. Schep een lepel sabayon op de mosselen. Zet de ovenschaal met de mosselen circa 4 minuten in de oven tot de sabayon mooi is gegratineerd. Serveer direct. Tip: je kunt in plaats van champagne ook prosecco of cava gebruiken, zelfs witte wijn is erg lekker.
Gegratineerde mosselen is een recept van 24Kitchen