OesterzwammenrisottoBreng een pan met water en de bouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in gelijke stukken. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de rode wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig. Voeg de oesterzwammen toe en laat circa 15 minuten met de risotto meekoken. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten. Bewaar voor garnering. Halveer de cherrytomaten. Roer de laatste 5 minuten de cherrytomaten en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met een versgemalen peper. Balsamico-uienPel en snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien in circa 5 minuten goudbruin. Schenk de balsamicoazijn erbij. Laat het geheel circa 4 minuten op laag vuur inkoken. ServerenPluk en scheur de basilicum grof. Verdeel de risotto over borden. Lepel de balsamico-uien eroverheen en strooi de basilicum en de pijnboompitten eroverheen.
Oesterzwammenrisotto met balsamico-uien is een recept van 24Kitchen