Zoetzure kippenbouten uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 °C. Ris de rozemarijn. Leg de kippenbouten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de kippenbouten kruislings in. Besprenkel de kip met olijfolie en bestrooi met de kerriepoeder, chilivlokken, de helft van de rozemarijn en een beetje zout en versgemalen peper. Masseer de specerijen goed in de kippenbouten. Bak de kip in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de schil van een limoen boven een kom. Halveer de limoen. Voeg het sap van de limoen, twee eetlepels olijfolie, honing en de knoflook toe aan de kom met limoenrasp en meng goed door. Haal de kip uit de oven en giet de saus over de kip. Bak de kip nog circa 5 minuten in de oven. KrieltjesVerdeel de krieltjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, strooi de resterende rozemarijn erover en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Gebakken groenteHalveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen. Pel en snijd de uien in grove parten. Snijd de courgette in halve maantjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en bak circa 5 minuten mee. Breng de groente op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. ServerenVerdeel de kippenbouten, krieltjes en de gebakken groente over borden.
Zoetzure kippenbouten uit de oven is een recept van 24Kitchen