Lemon curd Smelt de boter in een pan. Rasp de schil van de citroenen boven de pan. Meng de eieren met de suiker en het sap van de citroenen en roer dit door de gesmolten boter. Gaar de lemon curd circa 3 minuten zonder te koken. Laat de lemon curd even afkoelen en schenk in een weckpot en bewaar in de koelkast. Moskovisch biscuit Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartpannen in en bekleed met bakpapier. Smelt de boter. Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig. Meng een lepel van het eiwit door de eidooiers, roer voorzichtig door elkaar en spatel de rest van het eiwit erdoor. Spatel de bloem en de boter door het eimengsel en schenk het beslag in de taartpannen. Bak het beslag in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen en haal uit de vorm. Smeer op één bodem een laag lemon curd, dek af met de andere bodem en besmeer ook deze met lemon curd. Chocoladefrosting Hak de chocolade fijn en breng de room aan de kook. Giet de kokende room op de chocolade, voeg de appelstroop toe en meng goed door. Laat de frosting circa 1 uur in de koelkast afkoelen en roer elke 10 minuten door tot een zachte crème is ontstaan. Bestrijk de taart met de chocoladefrosting. Garnering Rasp de schil van de citroen over de taart. Schaaf met een dunschiller plakjes van de chocolade en verdeel deze over de taart. Tip: voor een nog beter resultaat is het aan te raden de chocoladefrosting een dag van tevoren te maken.
Lemon curd-chocoladetaart is een recept van 24Kitchen