Krokante kip voorbereiden Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg de kippenbouten in een braadslee dek deze af met aluminiumfolie, bak deze circa 30 minuten gaar. Pindakaas Maal de ingrediënten voor de pindakaas fijn in het bakje van de staafmixer. Krokante kip Pel en snipper sjalotten. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Meng in een steelpan de sjalotten, knoflook, peper, pindakaas, sojasaus, honing en komijnpoeder. Breng dit al roerende op laag vuur aan de kook tot er een glad mengsel ontstaat. Verhit een scheutje olie in een hoge braadpan, leg de kippenbouten erin en schenk de saus erbij. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op laag vuur garen. Hak de koriander fijn. Maal de pinda’s grof in de keukenmachine. Broccoli Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de broccoliroosjes circa 3 minuten Giet de broccoli af, spoel koud en laat goed uitlekken. Meng de broccoli met de azijn en de olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Leg een kippenbout op een bord en bestrooi met pinda’s en gehakte koriander. Verdeel de broccoliroosjes om de kippenbout. Tip: Serveer met gebakken aardappels.
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas is een recept van 24Kitchen