Ovenschotel uit de zee

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ovenschotel uit de zeeVerwarm de oven voor op 170 ºC. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes. Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, ui, venkel en de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar de bloem in circa 4 minuten. Schenk al roerend met een garde de melk erbij en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de vis in grove stukken. Snijd de dille fijn. Snijd de tomaten in dikke plakken van 1/2cm Roer de vis en de dille door de saus. Meng de saus met de vis door de groente. Schep het mengsel in een ovenschaal, bedek met de plakken tomaat en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Snijd de citroen in partjes. Serveren Verdeel de ovenschotel over borden. Leg de citroenpartjes ernaast.

Ovenschotel uit de zee is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde zoete aardappel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept