Spaghetti met kipfilet en pestoVerwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de grillpan op hoog vuur. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk de kipfilets met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de kipfilets circa 2 minuten per kant. Leg ze in een ovenschaal en bak ze circa 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Breng een pan water met zout aan de kook. Snijd de uiteindes van de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten gaar. Spoel ze koud. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin. Meng in de kom van de staafmixer de helft van de rucola, de basilicum, geroosterde hazelnoten, Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie extra vierge en pureer tot een gladde pesto. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de pesto, haricots verts en rucola door de spaghetti. Venkel-sinaasappelsaladeHalveer de venkel, snijd de kern eruit en snijd de venkel in dunne reepjes. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes los. Halveer de cherrytomaten Meng in een kom de venkel, de sinaasappel en de cherrytomaten. Voeg een scheutje olijfolie extra vierge toe en breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de spaghetti over de borden en leg de kipfilet er bovenop. Schep de salade naast de spaghetti op het bord.
Spaghetti met kipfilet en hazelnoten-rucolapesto is een recept van 24Kitchen