Tarte flambée

10
2 uur-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en de olijfolie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250 ºC. Pel de uien en snijd in halve ringen. Rasp de Gruyèrekaas. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een ronde plak van circa 0,5 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de 100 g crème fraîche, de uien, de gerookte spekblokjes en de Gruyèrekaas erover. Bak de tarte flambée 5 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Tip: Verpak het deeg wat overblijft met plasticfolie en vries in voor een volgende keer.

Tarte flambée is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Snelle tarte flambée
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tarte Flambée
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte flambée met spek
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept