Mango-wortelsoep Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de chilipeper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en was de peper. Schil en snijd de gember grof. Schil de wortels en snijd ze in blokjes. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de ui, knoflook en de fenegriek circa 2 minuten. Voeg de wortel, chilipeper en gember toe en bak circa 5 minuten mee. Schil de mango’s en snijd ze van de pit af in stukken. Houd per persoon ongeveer 1 eetlepel mangoblokjes achter en voeg de rest toe aan de soep. Schenk de bouillon erbij en laat circa 10 minuten doorkoken. Verwijder de chilipeper. Voeg de room toe en pureer tot een gladde soep. Voeg de rasp van de limoen toe. Croutons met dragonroomkaas Verwarm de oven voor op 160 ºC. Steek met de stekerring rondjes ui het brood en smeer in met de olijfolie. Droog het brood circa 15 minuten in de oven en laat het brood afkoelen. Snijd de dragon fijn. Met de dragon en de rasp en het sap van de sinaasappel door de roomkaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besmeer de croutons met de dragonroomkaas. Serveren Verdeel de achtergehouden stukjes mango over de borden en schenk hier de soep op. Garneer met de croutons. TIP Voor wat extra smaak kan je nog wat muntolie over de soep schenken. Snijd hiervoor wat blaadjes munt flinterdun en meng met olijfolie.
Mango-wortelsoep met crouton en dragonroomkaas is een recept van 24Kitchen