Wotter an wind met mosterdstip

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wotter an windBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, bewaar circa 200 ml kookvocht voor de mosterdstip en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk. Breng op smaak met de nootmuskaat. Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Verwijder het velletje van de worst en snijd de worst in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kool toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de worst toe en laat circa 5 minuten bakken. Voeg het water toe, leg de deksel op de pan en stoof de kool in circa 10 minuten zacht. Giet de witte kool af. Roer de kool door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de peterselie fijn. MosterdstipVerwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant. Schenk het achtergehouden aardappelkookvocht bij de spekblokjes en roer de mosterd erdoor. Meng in een kommetje een scheutje water met maïzena en roer door de saus. ServerenServeer de wotter an wind met mosterdstip. Bestrooi met wat peterselie.

Wotter an wind met mosterdstip is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdstip
0-10 min -
Bekijk recept