Cupcakebeslag Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met het bloemmengsel. Rasp de schil van de mandarijn en bewaar de vrucht voor de topping. Mix in een andere kom het ei met de melk, zonnebloemolie en mandarijnrasp. Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag. Vul de vormpjes van de cupcaketray voor twee derde met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen. Mandarijncrème Pers het sap van de mandarijnen uit en meet 250 ml af in een maatbeker. Breng in een pan het mandarijnsap en de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de bloem en een klein beetje mandarijnsap los. Meng het kokende sap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de crème aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de crème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter luchtig met de poedersuiker en meng de crème erdoor. Schep de mandarijncrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit toefjes op de cupcakes. Topping Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eiwit op met de suiker. Meng de pecannoten erdoor en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de nootjes in circa 17 minuten krokant en laat ze afkoelen. Pel de mandarijnen en haal de partjes uit elkaar. Druk de partjes in de mandarijncrème en verdeel de nootjes erover.
Monsterlijk lekkere mandarijncupcake is een recept van 24Kitchen