Taartbodem Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de stenen taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de stenen taartvorm ermee. Bestrijk de rand met ei-roommengsel. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Vulling Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel. Schenk het beslag op de bodem van de taartvorm. Verdeel de bramen over het beslag. Bak de taart in 30 minuten goudbruin. Limoen-crème fraîche Rasp de limoen en meng samen met poedersuiker en de crème fraîche. Serveer de limoen-crème fraîche bij de open bramentaart. Bestuif de rand van de taart met poedersuiker.