Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal het gehakt uit de saucijzen. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Halveer de rode peper, verwijder de zaden en snijd de peper fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en rul het saucijsgehakt met de knoflook, sjalot en de peper. Snijd de kontjes van de groene asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 2 centimeter en voeg toe aan de pan. Blus direct af met de witte wijn en laat circa 1 minuut koken. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de Parmezaanse kaas, gorgonzola en de room toe aan de pan, roer goed door en laat circa 10 minuten koken. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Salade Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de venkel in kleine blokjes. Schil en rasp de wortel fijn. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Meng alle ingrediënten voor de salade met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de pasta over borden en serveer met de salade.
Penne con asparagi verdi in crema (penne met groene asperges en room) is een recept van 24Kitchen