Gebakken kabeljauw met mosterd-aardappelpuree

4
30 min-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
:Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels in een laag water met een beetje zout aan de kook en kook de aardappels, met de deksel op de pan, in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Strooi de bloem op een bordje. Snijd de kabeljauwfilet in vier gelijke porties, bestrooi met en beetje zout en versgemalen peper en wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kabeljauw, afhankelijk van de dikte, in circa 6 minuten om en om goudbruin. Pureer de aardappels met de pureestamper en roer de melk, boter en de mosterd erdoor. Houd de puree warm op laag vuur. Pel en snijd de ui in ringen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui circa 3 minuten. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en daarna in stukjes. Voeg de courgettes toe aan de pan met ui en bak circa 5 minuten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in stukjes. Roer de peper door de courgettes en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout. Serveren Schep de aardappelpuree op borden, verdeel de courgettes erover en leg de kabeljauw erop.

Gebakken kabeljauw met mosterd-aardappelpuree is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept