Balsamico-champignons met rosevalfriet

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

RosevalfrietVerwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon en snijd ze in frietvorm. Ris de rozemarijn. Meng op een bakplaat bekleed met bakpapier de aardappels met de rozemarijn, een scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Bak de friet in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Balsamico-champignons Halveer de champignons. Verhit een scheut olie in een pan en bak de champignons op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de rozemarijn. Voeg het sjalotje, de knoflook, boter, suiker, rozemarijn en de balsamicoazijn toe aan de pan en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Breng de champignons op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Sperziebonen en cherrytomatenBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten gaar en giet ze af. Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Halveer de cherrytomaten. Meng in een kom de sperziebonen met de tomaten en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de sperziebonen, balsamico-champignons, cherrytomaten en rosevalfriet over borden en bestrooi met pijnboompitten.

Balsamico-champignons met rosevalfriet is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept