Zweedse zalmquiche

1
2 uur-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Kneed de boter, bloem, eieren en het zout tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork. Vulling Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd de zalm in gelijke blokjes. Hak de dille. Schil en snijd de aardappel in gelijke stukjes. Snijd de augurken in blokjes en meng met de zalm, de garnalen en de kappertjes. Klop de eieren los, meng met de crème fraîche en geraspte kaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het zalmmengsel in de springvorm en giet er het eimengsel over. Bak de quiche in 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar. Garnering Klop de slagroom samen met de mierikswortelpasta en een beetje zout en versgemalen peper stijf. Schep in een spuitzak met kartelmond. Spuit rozetten slagroom op de quiche en verdeel de foreleitjes eroverheen. Garneer met dille.

Zweedse zalmquiche is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmquiche met dille en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmquiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-zalmquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmquiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept