Doet-je-goed-pannenkoek

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doet-je-goed-pannenkoek Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.  Schil en snijd de aardappels in zo klein mogelijk blokjes en kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappel met een pureestamper.  Klop de eieren los en roer de karnemelk erdoor.  Meng de aardappelpuree, bloem, bakpoeder, blauwe bessen en de nootmuskaat door het karnemelkmengsel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  Verhit een scheut olie in een koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoek, om in om, in circa 5 minuten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.  Spinazie Verhit een scheut olie in een (hapjes)pan en bak de spinazie circa 3 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  Walnotenpesto Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.  Pluk de basilicum Pel en snijd de knoflook grof.  Pureer met de staafmixer de walnoten met de knoflook, basilicum, kaas en olie tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.  Serveren Verdeel de pannenkoeken over borden. Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en lepel de walnotenpesto eroverheen.

Doet-je-goed-pannenkoek is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept