Frisse doperwtenrijst Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in circa 10 minuten gaar. Voeg circa de laatste 2 minuten de doperwten toe aan de rijst. Giet de rijst af en laat circa 10 minuten met de deksel op de pan droogstomen. Halveer de citroen. Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer twee derde van de peterselie door de rijst en breng de rijst op smaak met de rasp van de citroen en het sap van een halve citroen (bewaar de andere helft), olijfolie extra vierge en een beetje zout en versgemalen peper. Tomaten gevuld met tonijnmayonaise Snijd een heel klein stukje van de onderkant van de tomaten zodat ze blijven staan. Snijd het kapje van de tomaten en bewaar deze. Lepel de zaadjes uit de tomaten. Giet de tonijn af. Pureer in een hoge kom de tonijn met de yoghurt, mayonaise, kappertjes en de ansjovis tot een gladde saus. Breng de tonijnmayonaise op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de tomaten met de tonijnmayonaise, strooi de resterende peterselie over de tomaten en leg het kapje er terug op. Serveren Snijd de resterende citroen in vieren. Verdeel de rijst over de borden. Leg er een tomaat op en serveer met een partje citroen.
Tomaten gevuld met tonijnmayonaise is een recept van 24Kitchen