Couscoussalade Breng de bouillon aan de kook. Pluk en hak de kruiden ragfijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de couscous met de helft van de gehakte kruiden (Bewaar de rest voor de gamba’s). Schenk de kokende bouillon bij de couscous, voeg de helft van de knoflook toe en dek de kom af met een deksel of een bord. Laat de couscous circa 10 minuten garen en roer af en toe door met een vork. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op hoog vuur in circa 4 minuten goudbruin. Bestrooi de pijnboompitten met een beetje zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en leg ze in koud water. Snijd de olijven in dunne ringen. Halveer de granaatappel en sla met een pollepel de zaadjes eruit. Rasp de schil van de citroen. Giet de bosuitjes af. Voeg alle ingrediënten toe aan de couscous en meng luchtig door met een vork. Breng de salade op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en olijfolie. Gemarineerde gamba’s Pel de gamba’s, maar laat de kop en de staart eraan: maak net achter de kop het pantser los van de staart en trek deze los. Snijd de gamba in over de rug en verwijder het darmkanaal. Marineer de gamba’s in de olijfolie en de achtergehouden gehakte kruiden en knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit de grillpan en gril de gamba’s circa 5 minuten om en om. Serveren Schep de couscous in het midden van een bord en verdeel de gamba’s erover. Sprenkel een beetje olijfolie over het gerecht en garneer met basilicum.
Provençaalse couscous met gemarineerde gamba’s is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s