Verhit een scheut arachideolie in een braadpan. Snijd de kipbraadsticks van het bot af en snijd het vlees in kleine stukjes. Bak het vlees in de braadpan in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 2 minuten mee. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in halve ringetjes en voeg samen met de knofllook toe aan de kip. Halveer de preien in de lengte en spoel schoon onder de koude kraan. Snijd de preien in halve ringetjes, voeg toe aan de pan met kip en bak circa 4 minuten mee. Schil en snijd de aardappels in blokjes en roer ze door de kip. Schenk er 300 ml kokosmelk bij, kneus het citroengras en voeg toe aan de curry. Breng de curry aan de kook en laat op laag vuur onder af en toe roeren circa 10 minuten koken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en week ze circa 5 minuten in een bakje koud water (Hierdoor worden ze lekker knapperig en wordt de uiensmaak zachter). Roer de doperwten door de curry, breng op smaak met een beetje zout en kook nog 2 minuten door. Giet de bosuitjes af. Serveren Schep de curry op borden en bestrooi met de bosuitjes.