Zomerzoete bospeen met perzikVerwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de schil van de sinaasappel en houd de rasp apart. Halveer de sinaasappel. Breng een pan water met een beetje zout en het sap van de sinaasappel aan de kook. Schil en snijd de bospenen in kleine schuine stukken. Kook de bospeen circa 4 minuten in de pan met water en sinaasappelsap. Giet af en laat ze uitwasemen. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd de perziken in achten. Ris en hak de tijm en rozemarijn fijn. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Meng de perziken in de ovenschaal met de bospenen, tijm, rozemarijn, een scheut olijfolie en de sinaasappelrasp. Verbrokkel de geitenkaas erover. Schuif de ovenschaal in de oven en bak circa 10 minuten tot de kaas licht geroosterd is. Gebakken krieltjesVerhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten rondom goudbruin. Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Voeg de amandelen en de peterselie toe en bak circa 3 minuten mee.
Zomerzoete bospeen met perzik is een recept van 24Kitchen