Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de resterende ingrediënten door elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vulling Schil de aardappels, snijd in vieren en kook in een pan met water in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp ze fijn. Roer de boter en het ei erdoor. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat de puree afkoelen en schep in een spuitzak. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd de spek in stukken van 2 centimeter en bestrooi met de cajunkruiden. Hete bliksem-slof Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 60 x 20 centimeter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg aan de lange zijdes schuin in (beide kanten). Strooi in over het midden van het deeg, over de gehele lengte het paneermeel. Spuit de aardappelpuree over het paneermeel. Steek de appeltjes en de speklapjes in de puree en vouw de uitgesneden deegslierten over de vulling. Bestrijk de bovenkant met het eidooiermengsel en bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak de slof in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Knip voor het serveren wat peterselie over de slof. TIP: je kunt ook een vegetarische variant maken. Vervang dan het spek voor gebakken kastanjechampignons.