Zuppa tricolore

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zuppa tricolore Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte. Was de preien en snijd de preien in halve ringen. (Houd wat wit van de preien apart). Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd de stronk in grove stukken. (Houd wat broccoliroosjes apart). Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden circa 2 minuten. Voeg het groen van de prei en de broccoli toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de zongedroogde tomaten in repen. Voeg de zongedroogde tomaten en de achtergehouden prei en broccoliroosjes toe aan de soep. Kook de soep circa 5 minuten door. Caprese focacciaVerwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Pluk de blaadjes basilicum. Halveer de focaccia in de breedte. Beleg 1 helft van de focaccia met de tomaten, mozzarella en de helft van de basilicum. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Leg de andere helft erop. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten krokant. Snijd het brood in vier gelijke stukken. ServerenScheur de resterende basilicum grof. Schenk de soep in soepborden/soepkommen en verdeel de basilicum er over. Serveer met de focaccia.

Zuppa tricolore is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met gemarineerde filetreepjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met vissaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkluifjes met pastasalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di romanesco con grissini (romanescosoep met een soepstengel)
30 min-
Bekijk recept
Minestrone met garnalen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept