Vlaaibodem Verwarm de melk tot lauwwarm en meng de gist erdoor. Schep de bloem op het aanrecht, maak er een kuiltje in en meng daarin de boter, suiker en zout. Meng de warme melk en gist erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Beboter de vlaaivorm. Rol het vlaaideeg dun uit en bekleed de vorm ermee. Snijd of duw de randjes eraf. Prik de bodem in met een vork en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat op een rekje afkoelen. Banketbakkersroom Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel. Schenk het geheel terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Verdeel de banketbakkersroom over een bakplaat en laat afkoelen. Kaneelroom Klop de slagroom met suiker en het kaneelpoeder stijf. Opbouw Verdeel de banketbakkersroom over de afgekoelde bodem. Laat de boerenjongens uitlekken en verdeel over de banketbakkersroom. Verdeel daarover de kaneelroom. Rasp de chocolade over de kaneelroom. Bestrooi als laatste met de poedersuiker. TIP: je kunt ook zelf boerenjongens maken.Boerenjongens Breng het water met de suiker en het kaneelstokje aan de kook en kook tot siroop. Meng de siroop met de rozijnen en de brandewijn en bewaar in een uitgekookte afsluitbare pot. Laat minimaal 6 weken op een koele en donkere plek staan.
Boerenjongens slagroomvlaai is een recept van 24Kitchen