ZalmpannenkoekenKlop met een garde het meel met de melk, eieren en een eetlepel olijfolie tot een glad beslag. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk een lepel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek om en om in circa 4 minuten goudbruin. Herhaal dit tot je in totaal 2 pannenkoeken per persoon hebt. Schil en rasp de gemberwortel fijn. Snijd de champignons in dunne plakken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de gember, champignons en paprika circa 5 minuten. Snijd de bosuitjes in dunne, schuine ringen. Snijd de zalm in blokjes. Voeg de zalm, bosuitjes en taugé toe en bak 2-3 minuten mee tot de zalm net gaar is. Breng de groente en zalm op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de vulling over de pannenkoeken en rol ze op. Oosterse dressingPel en hak de knoflook fijn. Breng in een kleine pan de knoflook met de suiker en het water aan de kook en laat circa 4minuten koken. Zet het vuur uit en meng de azijn en de sesamolie erdoor. Serveren Verdeel de zalmpannenkoeken over de borden en schenk er een beetje dressing over. Garneer eventueel met gehakte peterselie.
Zalmpannenkoeken met Oosterse dressing is een recept van 24Kitchen