Snelle geitenkaaspizza

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Schep de paprika en de knoflook in de koekenpan en verwarm circa 5 minuten. Pluk en scheur de basilicum. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en voeg ze toe aan de paprika. Bewaar de rest voor de garnering. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snijd de rode ui in ringen. Verkruimel de geitenkaas. Neem de koekenpan van het vuur en giet de tomatensaus in het bakje van de staafmixer. Voeg een scheutje olie toe en pureer de tomatensaus glad met de staafmixer. Snijd de focaccia’s in de lengte door midden en leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat.Verdeel de tomatensaus over de focaccia’s. Verdeel de uien en de geitenkaas over de focaccia’s en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.Verwarm de pizza’s circa 6 minuten in de oven.  ServerenVerdeel de rucola en basilicum over de pizza’s. Druppel een scheutje olijfolie extra vierge over de pizza’s.

Snelle geitenkaaspizza is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle tapenade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept