Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en breng ze in een pan met een laagje water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Rooster de pompoenpitten circa 5 minuten in een droge koekenpan. Pluk en hak de salie fijn. Giet de aardappels af en roer de salie, pompoenpitten en boter erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat met deksel op de pan, van het vuur af, staan. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Snijd de biefstuk in reepjes en bak de biefstuk in de wok op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin. Haal de biefstuk uit de wok en veeg de wok schoon met keukenpapier. Verhit opnieuw een scheut olie in de wok. Halveer de witlof in de lengte, snijd de kern eruit en snijd de witlof in grove stukken. Bak de witlof circa 3 minuten in de wok. Halveer de druiven en roer ze door de witlof. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de biefstuk door de witlof en blus af met de sherryazijn. Schep de aardappels op borden en serveer de blauwe druiven roerbakschotel erbij.
Blauwe druiven roerbakschotel is een recept van 24Kitchen