Snijd de aubergines in plakken en leg de plakken in een ovenschaal. Besprenkel de aubergines met olijfolie en bestrooi met zout. Dek de aubergines af met plasticfolie en laat circa 15 minuten staan. Steek de kolen van de barbecue aan en laat ze goed heet worden. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de penne af en spoel koud. Roer er een scheutje olie door zodat de penne niet aan elkaar gaat plakken. Spoel de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier. Gril de aubergines op de de barbecue in circa 6 minuten om en om gaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen en pers ze uit met een citruspers. Meng voor de dressing het sap met de rasp, knoflook, peterselie, Parmezaanse kaas, een beetje zout en versgemalen peper en meng er olijfolie door tot het lekker smeuïg is. Meng de dressing door de penne. Meng de rucola luchtig door de penne. Verdeel de penne over borden en verdeel de aubergine erover.
Gegrilde aubergine pastasalade is een recept van 24Kitchen