AardappelpannenkoekjesSchil en rasp de aardappels. Meng in een kom de aardappelrasp, het ei en de maïzena. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een ruime scheut zonnebloemolie in een pan en bak de aardappelpannenkoekjes in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Bak circa 2 aardappelpannenkoekjes per persoon. Laat de aardappelpannenkoekjes uitlekken op een bordje met keukenpapier. ZalmdobbelstenenDep, indien nodig, de zalmfilets droog met keukenpapier en snijd de zalm in dobbelstenen. Bestrooi de zalm met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmdobbelstenen om en om in circa 3 minuten gaar. VenkelsaladeHalveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de sjalot in halve ringen. Meng in een kom de olijfolie en de witte wijnazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de venkel en de sjalot door de dressing. ServerenPluk de dille. Verdeel de aardappelpannenkoekjes, zalmfilet en de venkelsalade over borden. Schep een lepel crème fraîche op het gerecht en strooi de dille erover.