StamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. Snijd het kontje van de little gem en haal de bladeren los. Snijd de bladeren in grove stukken. Roer de little gem door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. DoradeDep de doradefilet droog met keukenpapier. Snijd de doradefilet eventueel op de velkant in. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de dorade op de velkant in circa 6 minuten krokant. Draai de filets om en bak nog circa 2 minuten.Breng op smaak met een beetje zout en peper. Swingende salsaVerwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin. Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de olijven fijn. Meng in een kom de pijnboompitten, tomaten, ui, olijven, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge. Serveren Verdeel de little gem stamp over borden. Leg de dorade op de little gem stamp en lepel de salsa erover.
Dorade met swingende salsa is een recept van 24Kitchen