Dorade met swingende salsa

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

StamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. Snijd het kontje van de little gem en haal de bladeren los. Snijd de bladeren in grove stukken. Roer de little gem door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. DoradeDep de doradefilet droog met keukenpapier. Snijd de doradefilet eventueel op de velkant in. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de dorade op de velkant in circa 6 minuten krokant. Draai de filets om en bak nog circa 2 minuten.Breng op smaak met een beetje zout en peper. Swingende salsaVerwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin. Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de olijven fijn. Meng in een kom de pijnboompitten, tomaten, ui, olijven, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge. Serveren Verdeel de little gem stamp over borden. Leg de dorade op de little gem stamp en lepel de salsa erover.

Dorade met swingende salsa is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept

Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel van de barbecue
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept