Hamburgers met basilicummayonaise

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill van de oven op 200 °C. Hamburgers Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Kluts het ei in een kom. Hak de boterham fijn tot broodkruim. Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de helft van de sjalot, de helft van de peterselie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm hamburgers van het gehaktmengsel. Verwarm een grillpan. Bestrijk de hamburgers met olijfolie en bak ze om en om in circa 6 minuten gaar. Halveer de broodjes in de lengte en smeer ze in met olie. Gril de broodjes in de oven in circa 4 minuten goudbruin. Pel de knoflook en wrijf de broodjes in met de knoflook. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller of kaasschaaf. Basilicummayonaise Pluk de basilicum. Mix met een staafmixer de basilicum en halvanaise tot een glad mengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Tomatensalade  Snijd de tomaten in achten en schep in een kom. Meng de resterende sjalot en peterselie door de tomaten en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Beleg de broodjes met rucola, hamburger, basilicummayonaise en de Parmezaanse kaas. Serveer met de tomatensalade.

Hamburgers met basilicummayonaise is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Basilicummayonaise
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basilicummayonaise
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwe scampi's met basilicummayonaise
20 min
Bekijk recept
Entrecote Met Basilicummayonaise
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Real American hamburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept